enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3864
EURO
34,5854
ALTIN
2.387,78
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
15°C
Kocaeli
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
18°C

Doç.Dr.Akıncı’dan, Özkök’e Osmanlı Tokatı

Doç.Dr.Akıncı’dan, Özkök’e Osmanlı Tokatı
11.07.2020
A+
A-



Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayıp, Türk örf ve ananelerine, maddi ve manevi değerlerine uzak olarak, bilinen gazeteci yazar Ertuğrul ÖZKÖK isminin hakkını vermek yerine, Müslüman Türk Milleti'ne dolaylı ve doğrudan cephe alacak bir yazı kaleme almıştır.

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Hocalarından yedi kıtada haber yazarlarından olan Abdulvahap AKINCI müslümana yakışır bir düstur ile Ertuğrul ÖZKÖK'e gereken cevabı kaleme aldığı yazıyla vermiştir

Yazının tamamı şu şekilde;

 
 
''Müslüman Düşmanı Ertuğrul Özkök’e Cevap
 
 
Hürriyet gazetesinin silahşörü Ertuğrul Özkök bugünkü köşe yazısında Ayasofya’nın camii olarak açılmasından duyduğu rahatsızlığı dillendirmiş ve sorular yönelterek, içiniz rahat mı demiş.
 
 
Bu kararın hayırsız olduğunu belirterek, Önce Danıştay üyelerinin hangi kararı aldıklarının farkında olup olmadıklarını, çocuklarının, torunlarının evde onlara ne dediğini soruyor.
 
 
Cevabı basit: Hukuksuz bir kararı ortadan kaldırdıkları için içleri rahattır. Bütün çevreleri de ikinci fetihte rol alan Ulubatlı Hasanlar oldukları için mutlu olmuş ve tebrik etmişlerdir.
 
 
AKP’nin makul ve mütedeyyin seçmeni ne düşünüyor diye sormuş.
 
 
Cevabı çok net: Bayram yaşadılar. Çok büyük bir hasret bitti. Ayasofya’ya vurulan zincirler bürün Müslümanları kahrediyordu. Fatih Sultan Mehmet’in bedduasından kurtulmak ve İslamın tekrar şahlanışını bekliyorlardı. Çooook mutlular. Sayın Özkök senin bu duyguyu anlayamaman normal. Çünkü sen karşı tarafın evladısın ve onlar gibi hissediyorsun.
 
 
CHP ve İYİ Partilileri de eleştiriyor. Hükümetin kararı diyip kenara çekildiniz. Provakatif söylemlerle tahrik ettiniz. Bu kararda sizin de payınız var diyor.
 
 
CHP’nin duruşu ortadadır. Hatta bir milletvekili Sultanahmet de müze olsun teklifinde bulundu. LGBTİ’ye destek veren CHP’liler Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesine karşı çıktılar. Hatta Ekrem İmamoğlu Yunan basınına verdiği demeçte bu girişime karşı olduğunu söyledi. Yetmedi türbesini tekmeledi. Sonra da sahte bir tabloya yüklü bir rakam ödedi. Araştırmak kazım, tablo belki de Pensilvanya’da yapılmıştır.
 
 
Kulislerde karar netleşince ve toplumun büyük bölümünün desteği anlaşılınca siyaseten karşı olmadığını söylemek zorunda kaldı Kılıçdaroğlu. O da biliyor ki, karşı çıksa da açılacak. Müslümanları kandırmak daha zor olacaktı. Erdoğan’ın halk nezdinde büyük bir itibar kazanacağını da biliyor. Bu durumu engellemek istedi.
 
 
İYİ Parti seçmeninin büyük bir bölümünün bu karardan mutlu olduğunu söyleyebilirim. Fakat Meral Hanım, Erdoğan’ın açamayacağını iddia etmişti. Erdoğan dediğini yaptı. Sizin hayallerinizin yetmediği yerlere Erdoğan imza atıyor.
 
 
Abdulkadir Selvi’yi eleştiriyor. Ayasofya aslına dönüyor dediğinizde Endülüsteki camilerin de kiliseye çevrilmesini onaylamış oluyorsunuz. Yarın İsrail Kudüs’teki Hazreti Ömer Camiini sinagoga çevirdiğinde ne cevap vereceksiniz diye soruyor Özkök.
 
 
Sayın Özkök bizim hafızamızla dalga geçiyor. Medeniyetin beşiği olarak gördüğü Batı ve kendisi Endülüs, Atina, Selanik ve bir çok diğer beldede camilerin başına ne geldiğini bilmiyor mu? Bu Haçlılara şirin görünelim diyor fakat camilere karşı yapılanlara en ufak bir tepkisi yoktur. Onlar yapınca sorun olmuyor nedense. Türkiye’de çok sayıda kilise ve sinagog mevcut ama söz konusu Batı tek minareye bile tahammül edemiyor.
 
 
Kudüs’ün statüsü farklı. İşgal altında. Ama İstanbul işgal altında değil. Gerçi siz “zulüm 1453’de başladı” diyenlerdensiniz. Kıyasınız sanırım bu nedendendir.
 
 
Sayın Özkök, Sultanahmet ve Süleymaniye’nin kiliseye dönüştürülmesini Atatürk engelledi diyor. Yanılıyor. Bırakın Sultanahmet ve Süleymaniye’yi, Ayasofya’yı bile kilise yapmaya güçleri yetmemişti. Sayın Özkök, asıl sorulması gereken soru şudur: İşgalci güçler bile Ayasofya’ya ilişememişken neden ve neyin karşılığında Ayasofya müze yapıldı?
 
 
Benim de Ertuğrul Özkök’e birkaç sorum olacak: Bütün darbelerin arkasında duran biri olarak, ailenizin, çocuklarınızın yüzüne nasıl baktınız?
 
 
28 Şubat sürecinde başörtülü kızlar okullardan uzaklaştırılıyorken alkışladınız. İHL’lere kilit vurulup katsayı zulmü yapılırken desteklediniz. Namaz kılan çocukları terörist gibi afişe ettiniz. Kurmaca hikayelerle Müslümanların onurlarıyla oynadınız. Basını baskı aracı olarak kullanarak ihale peşinde koştunuz. Basın yoluyla seçilmiş hükümetleri değiştirdiğiniz. Bütün bunları ve daha fazlasını yapan, bu ülkeye gelmiş en büyük baş belalarından biri olarak, insan içine çıkmaya, ailenizin yüzüne bakmaya ve bize ahkam kesmeye utanmıyor musunuz?
 
 
Bir de merakımı bağışlayın lütfen: Kökeniniz neresi ve hangi dindensiniz?''






Tarih: 2020-07-11 14:06:30

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.